(Foto: EPA)

Lagano protiv Lokomotive

Dinamo krenuo pobjedom, Izet Hajrović promašio penal

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je pobjedom otvorio novu sezonu HNL-a.

U prvom kolu Modri su na Maksimiru dočekali Lokomotivu i slavili su pobjedu rezultatom 3:0.

Iako su Lokosi imali izuzetno opasnih pokušaja, na kraju je ipak Dinamo stigao do sigurne pobjede i tri boda.

Prvu veliku šansu Dinamo propušta u 12. minuti. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Izet Hajrović, ali mu protivnički golman brani udarac.

Međutim, samo pet minuta kasnije Kadzior postiže prekrasan pogodak i dovodi domaći tim u prednost od 1:0.

Imao je Dinam potom pogođenu stativu preko Perića, da bi Lokomotiva u 39. minuti propustila veliku šansu. Dosuđen je penal za njih, ali Livaković brani udarac Uzunija i ostalo je 1:0.

Kazna za ovaj promašaj je stigla u nadoknadi prvog dijela kada je Oršić postigao gol za sigurnih 2:0.

U nastavku je postignut samo još jedan pogodak. Igrala se 85. minuta kada mrežu gostiju pogađa Bruno Petković za prednost od 3:0.

Amer Gojak je odigrao kompletan meč, Izet Hajrović je nastupao do 80. minute. Sa druge strane Filip Arežina je igrao do 59, a Stipo Marković je u igri proveo kompletan meč.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.