Dinamo 'masno' plaća igrače, više i od klubova La Lige

Moubandje zbog Dinama odbio Sociedad

Dinamo 'masno' plaća igrače, više i od klubova La Lige

Dinamo je jučer predstavio veliko pojačanje za novu sezonu. Modri dres je zadužio 29-godišnji Francois Moubandje, sjajni lijevi bek koji je posljednjih šest godina igrao za Toulouse, a na Maksimir je došao kao slobodan igrač.

Ovaj standardni reprezentativac Švicarske u Dinamo je završio na preporuku Sarajlije Vladimira Petkovića, a kako iza sebe ima prilično respektabilan CV i šest sezona igranja u Ligue 1, za njegove usluge zagrebački klub je morao dobro odriješiti kesu.

Hrvati pišu kako je posljednjih sedmica bitku za usluge Moubandjea vodio i Real Sociedad, ali da je Dinamo na kraju platio više od španskog prvoligaša, čime ga je smjestio među najplaćenijije igrače na Maksimiru. Navodno će Moubandje sljedeće tri sezone zarađivati 625 hiljada eura bruto, što je oko 400 hiljada eura godišnje neto.

Po visini plaća ispred novog pojačanja samo su Arijan Ademi, Mario Gavranović i Kevin Theophile-Catherin koji godišnje zarađuju oko 500 hiljada eura neto.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamu inače nemaju određene vrste platnih razreda, godišnje plaće su od igrača do igrača sasvim različite. Ovisno o igračevoj kvaliteti, ali i sposobnostima njegovog menadžera. Opet, i svaki pregovori su prilično drugačiji, pa svi izdaci nisu samo - godišnja plaća. Neki igrači često pristanu na manja godišnja primanja, ali je njihov "signing fee" (novac koji prime na ruke po potpisu ugovora) puno veći.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
A za pristojan stadion ,dostojan jednog kluba,nemaju novca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti