Bio bi to dogovor ljeta

Perez i Al-Khelaifi imaju na umu razmjenu koja će "uzdrmati" fudbalski svijet

Admin Čaušević

Florentino Perez i Nasser Al-Khelaifi u svojim rukama drže ključeve razmjene koja bi mogla uzdrmati fudbalski svijeta. 

Prema pisanju inostranih medija PSG je obavio pregovore s Real Madridom oko moguće razmjene Neymara i Garetha Balea.

Neymar je odlučan da napusti PSG, dugo vremena se povezivao s povratkom u Barcelonu, a naredna destinacija bi mu ipak mogao biti Madrid.

Bale ima problema u Realu. Zinedine Zidane je javno rekao da jedva čeka odlazak Velšanina koji nosi veliki dio zasluga zašto su Kraljevi godinama dominirali Evropom.

Perez se dugo vremena divi Neymaru i slane Balea u suprotnom smjeru bi odgovaralo objema stranama jer sigurno ni Al-Khelafi u ekii ne želi imati nezadovoljnog igrača.

Za Balea je zainteresovan Tottenham, ali njegov bivši klub mu nije u stanju ponuditi istu platu kao u Real Madridu.

Kina moguća destinacija?

Naime, nekoliko izvora iz Španije prenosi informaciju da je agent Garetha Balea upravo tražio da ga Zidane ne uvrsti u ekipu protiv Bayerna jer ima dvije ponude iz Kine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Britanski Telegraph također piše da je Beijing Guoan jedan od rijetkih klubova koji mu može ponuditi sedmičnu platu od oko 670.000 eura koliko zarađuje sada ili čak i više.

Time bi Bale postao najplaćeniji igrač u Kini s obzirom da Ezequiel Lavezzi trenutno zarađuje oko 555.000 sedmično u Hebei China Fortuneu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.