Najviše navijača bilo na sarajevskim utakmicama

Gledatelji se uželjeli Premijer lige: Stadioni u 1. kolu lijepo ispunjeni

Iza nas je prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje nam je donijelo dosta uzbuđenja, ali i vrlo dobru posjetu na stadionima.

Gledatelji širom Bosne i Hercegovine su se očigledno uželjeli Premijer lige, pa su uprkos vrlo toplom vremenu i većinom dnevnim terminima utakmica lijepo ispunili tribine naših stadiona.

Prema službenim podacima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, najviše gledatelja bilo je na utakmici Sarajevo - Zrinjski. Riječ je o derbiju dva posljednja šampiona naše države koji je igran u nedjelju navečer, a privukao je na stadion 'Asim Ferhatović Hase' 7.000 ljubitelja fudbala.

Odmah iza tog meča slijedi još jedan susret velikana i to onaj s Grbavice gdje su se sastali Željezničar i Borac. Ovoj utakmici prisustvovalo je 6.000 gledatelja.

Lijepo su bile popunjene i tribine na utakmicama Sloboda - Radnik i Velež - Mladost. Na Tušnju i stadionu Rođeni zabilježeno je po 3,500 gledalaca.

Ipak, dva stadiona su pomalo i podbacila ovog vikenda a riječ je o Pecari i 'Gradski stadion Ugljevik'. Tamo je prisustvovalo 1,200, odnosno 500 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, kad sve saberemo dolazimo do podatka da je na utakmicama Premijer lige u 1. kolu prisustvovalo ukupno 21,700 hiljada gledalaca što svakako nije loš podatak, a nadamo se da će ovaj trend biti nastavljen i u nastavku sezone.

Već u 2. kolu imamo nekoliko utakmica koje bi mogle privući veliki broj gledatelja, a svakako da su u prvom planu dva velika derbija između Čelika i Sarajeva i Zrinjskog i Veleža. Susreti na Bilinom polju i Pod Bijelim brijegom će svakako biti u centru pažnje narednog vikenda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.