Problem u najavi i za klubove

Dva igrača i trener iz Srbije odbili da učestvuju u meču protiv tima s Kosova!

Admin Čaušević

Crna Gora nije jedina koja se susrela s odbijanjem igranja protiv reprezentacije Kosova ili klubova s kosovskim predznakom. 

Nakon što su nedavno Ljubiša Tumbaković i pojedini igrači odbili da nastupe protiv Kosova, identičan problem zadesio je Slovan iz Bratislave.

Naime, Vlada Srbije je poslala zahtjev da Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić ne igraju protiv Feronikelija u 2. pretkolu Evropske lige, a isto se odnosilo i na trenera Vladimira Radenkovića.

Čavrića, Draži i Radneković su pristali na ovaj zahtjev, dok su u Slovanu odlučili da ispoštuju odluku igrača i trenera, pa će tako ekipu sutra voditi trener juniorske selekcije Jan Kozak.

Inače, Slovačka je jedna od zemalja koja nije priznala nezavisnost Kosova pa se možda tu krije odgovor zašto je Slovan pristao na zahtjeve svojih igrača i trenera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.