Ivan Vukomanović dobio otkaz u Slovanu

Nesuđeni trener Željezničara

Ivan Vukomanović dobio otkaz u Slovanu

Srbijanski stručnjak Ivan Vukomanović, koji je 2016. godine bio blizu preuzimanja sarajevskog Željezničara, dobio je otkaz u Slovanu iz Bratislave.

Slovački klub uručio je otkaz Vukomanoviću nakon loših rezultata u tekućoj sezoni, a presudio mu je domaći remi sa najslabijim timom lige Senicom (2:2).

Slovan je u sezonu ušao sa šampionskim ambicijama, ali već zaostaje deset bodova za prvoplasiranom Trnavom nakon 14 kola i razlaz sa Vukomanovićem se nametao kao jedino logično rješenje u ovom trenutku.

Umjesto Vukomanovića, Slovan će u narednom periodu sa klupe predvoditi Martin Ševela, koji je nekada trenirao Trenčin.

Podsjetimo, Ivan Vukomanović je u maju prošle godine bio glavni kandidat za preuzimanje Željezničara, ali je Plave na kraju ipak preuzeo Miloš Kostić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi