Duraković na stažiranju u Slovanu iz Bratislave

Bh. stručnjak uskoro postaje vlasnik UEFA Pro licence

Duraković na stažiranju u Slovanu iz Bratislave

S. Mlaćo

Salim Duraković (36), bh. stručnjak koji je posljednji trenerskom angažman imao u bugojanskoj Iskri, trenutno se nalazi na stažiranju za UEFA Pro licencu u najpopularnijem slovačkom klubu, Slovanu iz Bratislave, osnovanom davne 1919. godine.

Duraković je protekle sedmice otputovao u Slovačku, a sretan je zbog sjajnih uslova za stjecanje dodatnog trenerskog iskustva u Slovenu.

Za čelnike, trenere i nogometaše Slovana ima samo riječi hvale, a posebno je istakao iskusnog napadača Roberta Vitteka koji se nakon bogate karijere u Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj, Mađarskoj, vratio u Slovan, te šefa struke Martina Ševelu.

Duraković će uskoro postati vlasnik UEFA Pro licence što će biti svakao veliki uspjeh za ovog ambicioznog stručnjaka koji je jedan dio trenerske karijere proveo i u Crnoj Gori. Sa ŽNK Iskra Bugojno izborio je historijski uspjeh - plasman u Premijer ligu BiH.

Slovan je trenutno trećeplasirani tim Fortuna lige.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi