Prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača u Veležovom ulasku u Premijer ligu BiH.

Prvotimac Veleža za SportSport.ba

Edo Vehabović: Možemo iskoristiti umor Zrinjskog

Esmer Oštraković

Velež svoju povratničku sezonu u Premijer ligu nije krenuo na način na koji su priželjkivali navijači, ali i ljudi u ovom klubu.

Dobili su šansu da se odmah na startu pokažu pred svojom publikom i to utakmicom protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Svi u Mostaru su očekivali pobjedu Rođenih, ali na kraju su ostali bez bodova jer je Mladost upisala pobjedu od 3:1.

Prvotimac Veleža, Edo Vehabović, prokomentarisao je utakmicu protiv Mladosti. Obzirom da je u Mostaru vladala prava euforija pred prvo kolo, sigurno je da je nakon domaćeg poraza ona znatno pala.

" Sigurno da je poraz teško pao svima u klubu kao i navijačima, ali mislim da ne treba puno da nas poljulja ova utakmica, jer sve u svemu mislim da nismo toliko loše odigrali. Imali smo neke svoje prilike za bolji rezultat", kaže Vehabović na početku razgovora za SportSport.ba

Prokomentarisao je i razliku između Prve lige FBiH i Premijer lige, koja se kako kaže osjetila u jednom segmentu.

" Jeste, osjetila se razlika između Prve lige i Premijer lige u jednom važnom segmentu, a to je da je ekipa Mladosti iskoristila svaku našu grešku i pretvorila ih u golove što se nije dešavalo prošle sezone u Prvoj ligi", rekao je Vehabović.

Proces adaptacije na Premijer ligu je potreban, posebno jer nema mnogo igrača koji su imali priliku da igraju u najvišem rangu bh. nogometa.

" Mislim da će trebati neki period da se naviknemo, jer nemamo puno igrača u ekipi koji imaju iskustvo igranja Premijer lige, ali isto tako mislim da imamo dobru ekipu i da ćemo vremenom izgledati sve bolje i bolje", nastavlja prvotimac Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se osvrnuo i na veliki derbi koji narednog vikenda Velež igra protiv Zrinjskog.

" Već u narednom kolu dolazi veliki derbi i očekujem tešku utakmicu, ali isto tako mislim da možemo iskoristiti situaciju jer Zrinjski igra Evropa ligu i sigurno je da će biti umorni od te utakmice. Sa puno zalaganja, borbe i pametne igre sigurno se može doći do pozitivnog rezultata", završio je Vehabović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.