Ko je imao najmlađu, a ko najstariju ekipu u 1. kolu Premijer lige?
Detalj sa utakmice Zvijezda 09 - Tuzla City

Najmlađi se nisu proslavili

Ko je imao najmlađu, a ko najstariju ekipu u 1. kolu Premijer lige?

Adnan Beganović

U protekla tri dana igrani su susreti 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ono što je svakako zanimljivo je da su u prosjeku dvije najmlađe ekipe pretrpjele poraze.

Zvijezda 09 i Velež, odnosno treneri Boris Savić i Ibro Rahimić su u 1. kolu Premijer lige na teren izveli najmlađe ekipe. Obje su na domaćem terenu pretrpjele poraze, Zvijezda 09 od Tuzla Cityja (1:5), a Velež od Mladosti (1:3).

Prosječna starost ekipa koje su istrčale na teren je 23.6 godina s tim da su za Zvijezdu 09 igrala i dva šesnaestogodišnjaka i to golman Strahinja Manojlović (11. avgust 2002.) te desni bočni Luka Janković (20. avgust 2002.) koji je ujedno i najmlađi fudbaler koji je u 1. kolu igrao u početnom sastavu. Kod Veleža je u sastavu najmlađi bio Seid Behram (12. juli 1998.), a Rođeni u timu nisu imali nijednog igrača koji je zagazio u četvrtu deceniju života.

Uz ove dvije ekipe mladošću se mogu pohvaliti i Mladost kod koje je prosjek starosti 24.7 godina, te Sarajevo i Sloboda sa prosjekom 25.1 godina.

Najstariju ekipu na teren je poslao strateg Borca Branislav Krunić. Naime, prosječna starost ekipe Borca koja je istrčala na Grbavicu je 28.3 godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najstariji igrač koji je igrao u ovom kolu od početka je Velibor Đurić koji je napunio 37 godina, a najviše igrača koji su zagazili u četvrtu deceniju imao je Borac, čak šest.

Prosječna starost ekipa:
Zvijezda 09 - 23.6
Tuzla City- 26.7
Velež - 23.6
Mladost - 24.7
Željo - 26.4
Borac - 28.3
Sarajevo - 25.1
Zrinjski - 26.5
Sloboda - 25.1
Radnik - 26.3
Široki Brijeg - 25.8
Čelik - 26.9

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Čemu ovo tepanje Željezničaru? Inače dobar tekst. Konačno malo novinarstva, a ne copy/paste. Dobar članak i od neki dan o tome kako su završile ekipe koje su prvenstvo počinjale ubjedljivim pobjedama.
4 0
Titotejebo
Jebo ti željo sestru
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi