Zidane je izjavio da nema plan za Mariana Diaza

Real nije napravio dobar potez kada ga je prošlog ljeta vratio u Madrid

Posljednja izjava Zidanea je bila jasna: Za jednog igrača sigurno nema mjesta u ekipi Reala

S. Pašalić

Real Madrida je nedavno krenuo sa pripremama za narednu sezonu i odigrao je dvije prijateljske utakmice.

Kraljevski klub je na Internacionalnom kupu prvaka prvo poražen od Bayerna rezultatom 3:1, a zatim je nakon penala bio bolji od Arsenala.

U obje ove utakmice trener Zinedine Zidane nije koristio Mariana Diaza te je on ostao na klupi, a Francuz je sada izjavio kako je to napravio jer se Diaz ne uklapa u tim Reala.

Diaz je već dugo godina u Realu s obzirom da je igrao za treću, drugu i na kraju i prvu ekipu tima sa Santiagao Bernabeua, a prošle sezone je upisao 22 nastupa, ali je postigao samo 4 gola.

Real je prodao Diaza Lyonu 2017. godine za 8 miliona eura, ali je samo godinu dana kasnije platio francuskom klubu 21.5 miliona eura i vratio ga nazad u Madrid.

Ali čini se da je Real napravio veliku grešku s obzirom da se Diaz nije iskazao na terenu, a sada je u ovom klubu konkurencija još jača pa je jasno zašto Zidane smatra da za njega nema mjesta u ekipi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nemam plan za Mariana. Trenira s nama i moram imenovati tim. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u trećoj utakmici.", rekao je Zidane.

Vjerovatno postoje klubovi koji bi ga željli dovesti, ali problem za Zidanea je što Diaz ne želi napustiti Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.