Vraća se u St. Etienne na posudbu

William Saliba potpisao za Arsenal

Endin Čaušević

Nakon Danija Ceballosa Arsenal je danas potvrdio dolazak još jednog igrača.

Radi se o Williamu Salibi koji je potpisao s Arsenalom ugovor na pet sezona, te je stigao iz St. Etiennea, ali će narednu sezonu također provesti na posudbi u francuskom klubu.

Arsenal je ovog 18-godišnjeg štopera platio 12 miliona eura, no odlučeno je da će se Saliba vratiti u St. Etienne na posudbu do kraja naredne sezone i Arsenalu će se priključiti tek narednog ljeta.

Saliba je prošao omladinsku školu St. Etiennea, a prošlog ljeta s ovim klubom je potpisao prvi profesionalni ugovor. Iako je imao samo 17 godina dobio je šansu u prvom timu i to odlično iskoristio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.