Sve ima svoje razloge

Zašto je Ozil odjurio dok je Kolašinac krenuo na nož?

Midhat Šljivak

Kompletan fudbalski i sportski svijet slavi potez kojeg je napravio bh. fudbaler Sead Kolašinac.

Defanzivac Arsenala jučer je u Londonu krenuo goloruk na nož, pokušavajući da se obračuna sa maskiranim razbojnicima koji su napali automobil sa njegovim saigračem Mesutom Ozilom.

Kolašinac je poput superjunaka istrčao iz automobila i obračunao se sa pljačkašima, dok je Mesut Ozil ostao unutar automobila, a zatim je sa njim i odjurio.

Mnogi su ovaj čin njemačkog fudbalera označili kao kukavički, ali zapravo je Ozil napravio možda i najbolji mogući potez.

Kolašinac i Ozil su za vrijeme napada bili u pratnji supruga. Obojica su se nedavno oženili, pa je ofanzivac Arsenala ovaj potez napravio kako bi njih izveo iz opasnosti.

Ipak, svijet i dalje priča o luđačoj hrabrosti bh. fudbalera, a podrška za ovakav potez mu stiže sa svih strana.

Piers Morgan: Da se ja pitam odmah bih dao kapitensku traku Arsenala Seadu Kolašincu

Ovaj događaj šokirao je svjetsku javnost, a mnogi su oduševljeni potezom Kolašinca. Na Twitteru se oglasio i poznati engleski novinar Piers Morgan koji pomno prati i navija za Arsenal.

"Nevjerovatna hrabrost Kolašinca koji se obračunao s naoružanim razbojnicima. Spasio je Ozila od njih i da se ja pitam odmah bih dao kapitensku traku Arsenala Seadu Kolašincu", poručio je Morgan, a mnogi navijači su saglasni s njim.

Nevjerovatno hrabar potez...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.