Atletico bolji od Reala

Zidane nakon blamaže Kraljeva: Igrači su svjesni šta se večeras desilo

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su doživjeli jedan od najtežih poraza u historiji i to protiv gradskog rivala Atletico Madrida koji je slavio sa 7:3.

Ovaj poraz za Kraljeve je mogao biti i veći jer je Atletico vodio sa 7:1, ali je onda Real u samom finišu uspio da postigne dva gola i tako ublaži jednu od najvećih blamaža u svojoj bogatoj historiji.

Nakon utakmice Zinedine Zidane nije bio previše raspoložen i bilo je jasno da ga je ovaj poraz itekako pogodio iako se radi o pripremnoj utakmici za novu sezonu.

"Kad sezona počne onda će se stvari sigurno promijeniti i bit ćemo motivisani. Ne sumnjam da će sezona biti dobra za nas. Danas ne možemo biti sretni, ali siguran sam da imamo ekipu koja će biti konkurenti svim ostalim timovima u svijetu", rekao je Zidane i dodao:

"Ovo što se sada desilo me ne brine, ali svaki ovakav poraza boli. Dogodilo se i ne možemo pobjeći od toga. Užasno smo ušli u meč i nakon devet minuta gubili sa 2:0. Teško se bilo vratiti i oni su to iskoristili. Nemojte misliti da igrači nisu svjesni onog što se desilo, razočarani su, ali vjerujem u njih i znam da me neće iznevjeriti. Moramo ostati smireni jer je ovo pripremna utakmica".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.