Atletico Madrid ponizio Kraljeve kao niko: Deset golova i dva crvena kartona u "prijateljskom" meču

Nevjerovatan okršaj gradskih rivala

Atletico Madrid ponizio Kraljeve kao niko: Deset golova i dva crvena kartona u "prijateljskom" meču

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida sinoć su u prijateljskoj utakmici savladali Real Madrid sa 7:3.

Gradski rivali nalaze se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama i iskoristili su priliku da odigraju prijateljski meč, ali niko nije ni sanjao da ćemo na ovoj utakmici vidjeti čak deset golova.

Atletico je pokazao snagu s novom ekipom koja na terenu izgleda odlično i vodili su čak sa 6:0. Ipak, Real je uspio ublažiti poraz jer je na kraju bilo 7:3 za Atletico.

Već u prvoj minuti vidjeli smo gol u mreži Reala. Joao Felix je upisao asistenciju, a gol je zabio Diego Costa. Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0, a ovaj put debitantski gol zabio je Joao Felix.

Atletico se nije tu zaustavio i do kraja prvog dijela zabili su još tri gola. Prvo je u 19. minuti na 3:0 povisio Correa, dok je do kraja prvog dijela Diego Costa stigao do hat-tricka i na odmor se otišlo kod rezultata 5:0.

Već na početku drugog dijela Atletico je poveo sa 6:0, a četvrti gol na meču zabio je Diego Costa. U 59. minuti Kraljevi su smanjili na 6:1 preko Nacha. I onda smo vidjeli po crveni karton na obje strane kada su se sukobili Carvajal i Diego Costa, te su dobili direktne crvene kartone.

U 70. minuti Vitolo je zabio gol za 7:1, ali su u finišu igrači Reala uspjeli da ublaže blamažu golovima Benzeme i Sancheza koji su postavili konačnih 7:3.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi