Gojak je igrao do 69. minute

Modri su upisali i drugu pobjedu u novoj sezoni

Dinamo uvjerljiv protiv Slaven Belupa, Gojaku 69 minuta igre

S. Pašalić

Nogometaši Dinama iz Zagreba su u 2. kolu HNL-a stigli i do druge pobjede.

Nakon što su na Maksimiru slavili u 1. kolu protiv Lokomotive sa 3:0, Modri su identičnim rezultatom bili bolji na gostovanju kod ekipe Slaven Belupa.

Već u 4. minuti Dinamo je stigao do vodstva kada se Bruno Petković odlično snašao u šesnaestercu i postigao gol za 1:0.

Dinamo je nakon toga dominirao na terenu, ali su domaći u 34. minuti imali sjajnu priliku da izjednače rezultat, međutim Čanađija je bio neprecizan.

Kazna je stigla u 40. minuti kada je Atiemwen pogodio za 2:0, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku su i jedni i drugi imali svoje prilike da postignu gol, a Dinamo je jednu takvu i iskoristio u 89. minuti kada je Nikola Moro sa vrha šesnaesterca zabio sjajan gol za konačnih 3:0.

Bh. nogometaš Amer Gojak je odigrao 69 minuta, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru i trener Bjelica ga je vjerovatno čuvao za uzvratni meč 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Saburtalo Tbilisija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.