Dinamo ponudio Olmu novi ugovor: Ovo Balkan rijetko viđa!

Zarađivao bi kao u Bundesligi

Dinamo ponudio Olmu novi ugovor: Ovo Balkan rijetko viđa!

Ovog ljeta u Dinamo Zagrebu glavna tema je španski fudbaler Dani Olmo.

Ovaj 21-godišnjak iza sebe ima sjajnu klupsku sezonu, a krunisao ju je odličnim nastupom na Evropskom prvenstvu za mlađe od 21 godine gdje je sa svojom Španijom osvojio titulu.

Za Olma je zainteresovasno mnogo klubova, a ranije su se najčešće pominjali Bayer Leverkusen, Barcelona i Milan. Njegov agent za Sportske novosti kaže kako je došlo pet ponuda za Olma do sada, ali da nijedna nije zadovoljila Dinamo. Hrvatski mediji nagađaju da bi Modri bili zadovoljni s ponudom između 30 i 40 miliona eura.

Zanimljivo, dok se čeka ponuda koja će zadovoljiti upravu zagrebačkog kluba, Dinamo nudi Olmu novi ugovor. Po istom bi Španac zarađivao za balkanske uslove gotovo nestvarnih 1,2 miliona eura, a stavio bi potpis do ljeta 2024. godine. Naravno, to ne znači da bi ostao u klubu i naredne sezone, a o tome je govorio i agent Andy Bara.

"Dinamo mu je ponudio ugovor na pet godina. Trebamo svi skupa sjesti i dogovoriti se. Najbitnije za nas je da je Dinamo pokazao interes. Dani može potpisati ovaj ugovor i već sljedeći dan napustiti Dinamo, a može ostati i tri godine. On je dobio pet ponuda, ali nijedna nije zadovoljila Dinamo", kaže Bara.

Inače, isti izvor prenosi kako Dinamo već uveliko traži zamjenu za Olma jer su svjesni kako će sigurno ostati bez najboljeg igrača za nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Modrima se navodno ponudio bivši veznjak Liverpoola Lazar Marković čija karijera posljednjih godina ide silaznom putanjom. Nakon dolaska u redove Redsa Marković je upisao tek 34 nastupa, a plaćen je čak 25 miliona eura. Ekipa sa Anfielda ga je slala na posudbe u Sporting Lisabon, Hull City i Anderlecht prije nego što je prodan Fulhamu u januaru ove godine.

Nakon uisteka ugovora sa londonskom ekipom Marković je postao slobodan igrač i navodno je ponuđen Modrima. Srbijanski fudbaler želi od Dinama platu od 900.000 eura na godišnjem nivou, prenose Sportske novosti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goofy
Zasto i drugi nemogu imati primanja kao u Njemackoj???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti