Sve je bilo dogovoreno, ali...

Zbog čega je Florentino Perez blokirao odlazak Garetha Balea u Kinu?

Endin Čaušević

Gareth Bale još uvijek nije pronašao novi klub iako je bio na korak od nastavka karijere u kineskom Jiangsu Suningu.

Velšanin je dogovorio sve s kineskim klubom i trebao je postati najplaćeniji fudbaler svijeta, ali se to prema svemu sudeći neće desiti. Iako je bio spreman da putuje za Kinu na kraju je sve stopirano i to od strane Real Madrida.

Španski mediji objavili su jutros da je glavni krivac za stopiranje transfera predsjednik Real Madrida, Florentino Perez. Iako se u kraljevskom klubu pokušavaju riješiti Velšanina svjesni su da ga ne mogu pustiti za "siću".

Ugledna Marca objavila je da se Perez predomislio u posljednji trenutak jer nije mogao da pristane na to da proda Balea za duplo manje novca nego što je postavljena njegova cijena i poručio je da od transfera nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Bale će sada vjerovatno ostati u Evropi i kako stvari stoje vratiti se u Englesku. Za ovu opciju je i njegova porodica jer se njegovoj ženi baš nije išlo u daleku Kinu.

No, da li će Bale uspjeti pronaći novi klub ili će sezonu Real Madrida odgledati s tribina ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.