Kolika pauza čeka Luku Jovića?
(Foto: EPA)

Minimalno je mjesec dana van terena

Kolika pauza čeka Luku Jovića?

M. Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović zadobio je povredu u utakmici protiv madridskog Atletica.

Jović je odigrao samo pola sata u blamaži svog tima (7:3), a igru je napustio nakon sudara sa golmanom Atletica Janom Oblakom.

Srbijanskom fudbaleru je stradao desni zglob. Radi se o veoma ozbiljnoj povredi i Jović će propustiti početak sezone.

Iako još službenih potrvrda nema, pretpostavlja se da će pauza biti duža od mjesec dana i nema šanse da će on biti spreman za početak sezone 17. augusta protiv Celte.

Naravno, očekuje se da on propusti još neke utakmice na početku nove sezone u La Ligi i to će biti sasvim sigurno veliki udarac za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će do početka sezone igrati još nekoliko pripremnih utakmica. Prvo im u utorak slijedi duel Audi kupa u Minhenu, gdje ih čeka duel protiv Tottenhama.

Dan kasnije igrat će sa pobjednikom ili poraženim iz duela Bayern - Fenerbahče.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi