Plavi vodeći nakon dva kola

Kada je FK Željezničar posljednji put bio lider Premijer lige?

Admin Čaušević

Željezničar je vodeća ekipa poslije dva uvodna kola nove sezone Premijer lige i to zahvaljujući gol-razlici jer je minulog vikenda sa 0:2 savladana Mladost. 

Plavi su u grupi od pet timova sa po četiri osvojena boda, međutim ispred ostalih su jer su na +2 u omjeru postignutih i primljenih golova.

Tako će ekipa s Grbavice naredno kolo dočekati na prvom mjestu poslije više od 10 mjeseci jer je popularni Željo posljednji put lider prvenstva bio u septembru prošle godine.

Bilo je je to poslije 9. kola kada su Plavi 16. septembra na domaćem terenu s minimalnih 1:0 pobijedili Radnik. Strijelac je bio Sulejman Krpić, dok je ekipu sa klupe predvodio Milomir Odović.

U međuvremenu klub i ekipu su zadesile određene kadrovske promjene. Ukoliko se uporede sastavi protiv Radnika i Mladosti šest igrača je igralo na oba duela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Siniša Stevanović, Kemal Osmanković, Asim Zec, Sulejman Krpić, Mladen Veselinović te Haris Hajdaravić i dalje nose dres najtrofejnijeg kluba.

Inače, osim Željezničara nakon prva dva kola po četiri boda još su osvojili Sloboda, Borac, Čelik i Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.