Asim Zec postaje pretplaćen na probijanje leda

Željezničar pobijedio Mladost

Asim Zec postaje pretplaćen na probijanje leda

A. Čaušević

Željezničar je iz petog pokušaja na gostovanju uspio pobijediti Mladost DK. Nakon niza razočaravajućih rezultata u Doboju kod Kaknja konačno je stigao trijumf. Bilo je 0:2.

Dojam je da su izabranici Amara Osima kontrolisali utakmicu i rezultat od početka do kraja te su pravovremenim golovima stigli do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige.

Plavi su mežu domaćih zatresli dva puta i to u drugom poluvremenu. Željin prvijenac u ovoj takmičarskoj godini zabio je Asim Zec, a pobjedu je lijepim pogotkom glavom potvrdio Sulejman Krpić.

Tako je Zecu uspjelo nešto kao rijetko kojem fudbaleru u historiji najtrofejnijeg bh. kluba, jednostavno kao da je ovom 25-godišnjaku suđeno da on bude taj koji će probiti led.

Naime, ovaj krilni fudbaler će ostati upamćen po tome da je u dvije uzastopne sezone postigao prve pogotke za Željezničar u novoj sezoni.

Mlađi od braće Zec je zabio i u prvom kolu prošle sezone kada su Plavi s minimalnih 0:1 pobijedili GOŠK, a sudbina je htjela da bude strijelac i protiv Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Željezničar je po prvi put poslije 2013. godine sačuvao svoju mrežu nakon 180 minuta igre, dok četiri boda poslije dva uvodna kola posljednji put osvojena prije tri godine.

Plavi će u narednom kolu na svojoj Grbavici dočekati Zrinjski i nema dileme da će to biti pravi test za izabranike Amara Osima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milivoje
AMAR AMAR OSIM OSIM
1 5
ljoze01
GospodinIzSarajeva pusi ga pederu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi