Debitovao za Široki Brijeg

Cipetić: Možemo biti samo bolji, rezultati će sigurno doći

Hrvatski internacionalac Branimir Cipetić u prošlom kolu Premijer lige BiH debitovao je za NK Široki Brijeg.

Ovaj Splićanin je na Pecaru stigao iz Španije, tačnije tamošnjeg niželigaša Vitorije, a u svom prvom nastupu pokazao je kako će biti veliko pojačanje za "plavo-bijele" u nastavku sezone.

"Zadovoljan sam prvim nastupom u dresu Širokog Brijega. Siguran sam kako će moja igra biti i bolja kada se u potpunosti upoznam s novim saigračima pa i cijelom ligom. Uvijek ima prostora za napredak", kaže novi desni bočni igrač Širokog Brijega.

Utakmica protiv Slobode u kojoj je debitovao završila je bez pobjednika (2:2).

"Očekivali smo nezgodnu utakmicu protiv Slobode, znali smo da neće biti lako. Zasluženo smo poveli i bili puno bolja momčad u prvom poluvremenu, ali nas je onaj nesretni gol u sudijskoj nadoknadi dosta poremetio. Unatoč tome, odlučno smo krenuli u nastavak, na vrijeme postigli novi pogodak za vodstvo i onda se bespotrebno povukli nazad. To nas je na koncu i koštalo, u samoj je završnici uslijedio i pad koncentracije. Ponovno se pokazalo kako se nogomet igra do posljednjeg sučeva zvižduka", ističe Cipetić.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Prema njegovom mišljenju Široki Brijeg je podbacio na početku sezone samo bodovno, ne i igrom.

"Jednostavno nam je nedostajalo malo sreće u oba uvodna susreta. Malo je nedostajalo da se sve okrene na našu stranu. I protiv Čelika i protiv Slobode bili smo bolja momčad na terenu. Naše pogreške su donijele radost protivničkim igračima. Ipak, sezona je tek počela, dosta je utakmica i bodova u igri. Budemo li radili kako treba i na vrijeme otklanjali svoje pogreške, rezultati će sigurno doći", zaključio je.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.