Bivši selektor Velsa razočaran

"Bilo bi užasno da Baleu smanje platu na 160.000 eura sedmično, ne znam ni kako bi preživio s tim"

Endin Čaušević

Gareth Bale još uvijek je član Real Madrida iako je prije nekoliko dana bio pred potpisaom za kinski Jiangsu Suning.

Bale je sve dogovorio s kineskim klubom u kojem je sedmično trebao zarađivati nevjerovatnih milion eura prema čemu bi bio daleko najplaćeniji igrač na svijetu. No, u posljednji trenutak transfer je propao jer je sve stopirao Real Madrid.

Velšanin je i dalje član kraljevskog kluba iako je jasno da ga Zinedine Zidane uopšte ne želi u svojoj ekipi. Bale ne želi ni da ide u timove gdje će imati manju platu nego u Realu i jasno je da mu je novac na prvom mjestu.

Nakon svega oglasio se i biviši selektor Velsa, John Toschack, koji je razočaran ponašanjem svog sunarodnjaka. On je kritikovao Balea i poručio mu je da je sramota što nije za šest godina uspio naučiti španski jezik.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo bi užasno da mu smanje platu na 160 hiljada eura sedmično. Zaista ne znam kako bi preživio s tim jer čovjek ima porodicu i dvoje djece. Tužan sam i gadi mi se sve to", ironično je poručio Toschack i nastavio.

"Ljuti me što on priča samo preko svog menadžera. Tužan sam i gadi mi se u šta se fudbal pretvorio. Daj Garethe napravi intervju i izjasni se više. Već si tu šest godina i ne znaš španski jezik. Pa, to je uvreda ljudima za koje radiš. Uvijek se trudiš da naučiš jezik kluba u kojem igrač i za to nema opravdanja. Tužno je šta je uradio u Španiji".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.