Prioritet mu da nauči španski jezik

Trippier oduševio španske medije koji su odmah žestoko prozvali Garetha Balea

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Kieran Trippier nedavno je napustio Tottenham i potpisao je za Atletico Madrid.

Trippier je s madridskim klubom potpisao ugovor na tri sezone, a Tottenham je od njegove prodaje inkasirao oko 20 miliona funti. Od ovog fudbalera se očekuje da bude pojačanje na poziciji desnog beka.

Englez je već odigrao nekoliko pripremnih utakmica u dresu Atletico Madrida i za krako vrijeme se uklupio u novi tim. Trippier je poručio da daje sve od sebe da što prije nauči španski jezik.

"Prioritet mi je da naučim španski jezik. Želim biti uključen s saigračima i trenerom da ih razumijem što bolje. Imam učitelja u Madridu i časove pet dana sedmično. Jedan čas traje dva sata i nadam se da ćemo narednu izjavu za mjesec ili dva raditi na španskom jeziku", rekao je Trippier.

Španski mediji su oduševljeni pristupom engleskog fudbalera i činjenicom da što prije želi znati njihov jezik. To su itekako iskoristili da ponovo prozovu Garetha Balea koji za šest godina u Real Madridu naučio svega nekoliko riječi španskog jezika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.