Kraljevi bolji od Fenerbahčea

Real Madrid konačno upisao pobjedu, Benzema briljirao

Fudbaleri Real Madrida konačno su upisali i pobjedu na pripremnim utakmicama.

Nakon poraza od Bayerna, remija protiv Arsenala, poraza od Atletico Madrida i Tottenhama, Kraljevi su danas prekinuli crni niz i pobijedili Fenerbahče u okviru Audi kupa.

Rezultat je bio 5:3, a briljirao je Karim Benzema koji je za sat vremena, koliko je proveo na terenu, postigao hat-trick.

Ipak, nije sve tako dobro pkrenulo po Real. Fener je prvi došao do gola i to u 6. minuti kada je Navasa savladao Rodrigues. Samo šest minuta kasnije Real dolazi do izjednačenja i to golom Benzeme. Francuz preokreće rezultat u 27. minuti, a konačni rezultat prvog dijela postavlja Dirar deset minuta prije kraja.

U nastavku meča Real ubacuje u brzinu više pa dolazi do novog gola nakon samo osam minuta, a ponovo je pogodio Benzema. Turci se nisu predavali pa do novog izjednačenja dolaze šest minuta nakon trećeg gola Reala.

Do kraja meča vidjeli smo još dva gola i to oba u mreži Fenera. Prvo je pogodio Nacho u 62. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Mariano u 80. minuti.

Ovo je bio susret za treće mjesto na ovogodišnjem Audi kupu, a u finalu će se večeras sastati Tottenham i domaćin Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.