Bordo klub na teškom ispitu

FK Sarajevo saznao rivala u trećem pretkolu Evropa lige

Fudbaleri Sarajeva saznali su večeras narednog rivala u evropskim takmičenjima.

Bordo klub je nakon ispadanja iz Lige šampiona otišao direktno u treće pretkolo Evropa lige gdje će narednog mjeseca igrati protiv bjeloruske ekipe BATE Borisov.

BATE je večeras odigrao revanš susret 2. pretkola Lige prvaka protiv norveškog Rosenborga i izgubio sa 2:0. Obzirom da je dobio prvi meč na domaćem terenu sa 2:1, to znači da je nakon ovog poraza ispao iz Lige prvaka i bit će protivnik Sarajevu u trećem pretkolu Evropa lige kako je i odlučeno nedavnim žrijebom.

Rosenborg je večeras poveo u 73. minuti preko Hellanda koji je pogodio s bijele tačke, da bi 12 minuta kasnije Soderlund postavio konačnih 2:0 i odveo svoj tim u treće pretkolo Lige prvaka.

Rosenborg će tamo igrati protiv boljeg iz meča Maribor - AIK koji će, kako sada stvari stoje, otići u produžetke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba reći i to da se u treće pretkolo plasirala i ekipa Qarabaga iz Azerbejdžana koja je večeras na domaćem terenu pobijedila Dundalk iz Irske sa 3:0. Nešto ranije je prošla i Crvena zvezda iako je od HJK-a izgubila sa 2:1 u gostima.

Za kraj dodajmo da će Sarajevo i BATE prvi meč igrati 8. augusta na Bilinom Polju, dok će revanš biti u Bjelorusiji sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.