Na ime FIFA-inog mehanizma solidarnosti

Željezničaru solidna cifra od Zukanovićevog transfera

Admin Čaušević

Ervin Zukanović (32) je odlučio jesen svoje karijere provesti u Saudijskoj Arabiji nakon što je potpisao za Al Ahli.

Iskusni štoper je pomalo iznenađujuće odlučio promijeniti sredinu nakon godina igranja u Italiji gdje je promijenio nizi klubova.

Posljednji angažman na Apeninima mu je bio u Genoi odakle je prema nezvaničnim informacijama za 800.000 eura prešao u Al Ahli.

Obzirom da je izdanak omladinske škole FK Željezničar klubu s Grbavice će na ime FIFA-inog mehanizma solidarnosti pripasti određeni procenat od transfera.

Zukanović je član sarajevskih Plavih bio do sezone u kojoj je napunio svoj 19. rođendan što znači da Željezničaru pripada 4 % od ukupnog transfera, odnosno 32.000 eura.

Obzirom da je jedan dio sezone 2007/2008 proveo u Veležu i mostarki klub bi trebao dobiti određeni procenati koji se dobije "pro rata" načinom računanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupan iznos transfera se podijeli sa 365 dana kako bi se dobio dnevni iznosa, a zatim se dnevni iznos pomnoži s brojem dana provedenih u klubu i dobije se iznos koji u ovom slučaj pripada Rođenim.

Prije Genoe, a osim Veleža i Željezničara Zukanović je nastupao za Atalantu, Romu, Sampdoriju, Chievo, Gent, Kortrijk, Eupen, Dender, Uerdingen 05, Sulzberg, Austriju Lustenau II.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.