Ivanković: Zukanović nije trebao ni razmišljati kada je dobio ponudu
Foto: Al-Ahli/Twitter

Trener Al-Ahlija iz Saudijske Arabije za SportSport.ba

Ivanković: Zukanović nije trebao ni razmišljati kada je dobio ponudu · Intervju

Kao grom iz vedra neba jutros je odjeknula vijest da će Ervin Zukanović (32) svoju karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Reprezentativac BiH je imao važeći ugovor sa Genovom, ništa nije naslućivalo da bi mogao promijeniti sredinu, ali onda se rano jutros Al-Ahli 'pohvalio' na Twitteru kako je sa Zukanovićem potpisao ugovor.

Odluka da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji i nije toliko iznenađujuća ako se uzme u obzir da je Zukanović već zagazio u pozne igračke godine i da novac kakav mu je davao Al-Ahli malo gdje može dobiti, a na njegovom dolasku insitirao je Branko Ivanković koji je ovog ljeta preuzeo azijski klub.

Nakon što je cijeli posao realizovan javio se i sam Ivanković i otkrio kako je uopšte Zukanović završio u Al-Ahliju.

"Ah, znate kakvo je tržište. Puno je menadžera, svi oni nude neke svoje fudbalere, a među njima bio je i Zukanović o kojem sam imao neka saznanja već. Interesovao sam se dodatno, zvao sam i njegovog bivšeg trenera Ivana Jurića, kao i Roberta Prosinečkog. Svi su rekli samo najbolje. Neko, naravno, može reći nije brz ili nešto slično, ali da jedan igrač, ne govorim o Zukanoviću, ima apsolutno sve, onda bi bio za Real ili Barcelonu. Ja vjerujem da će za Al-Ahli biti Zukanović pojačanje, a za nas je posebno dobro to što može pokriti dvije pozicije", priča Branko Ivanković za SportSport.ba.

"Zukanović je ambiciozan"

Genova će dobiti i određeno obeštećenje za Zukanovićev igrački karton.

"Italijani nisu pravili problem. Dogovorili smo se s njima, dobit će neku odštetu..."

Prošao je Zukanović finansijski veoma dobro, tvrdi to i Ivanković.

"Kada je došla ponuda on nije trebao puno razmišljati. Nije mala stvar kada vam neko s 32 godine ponudi ugovor na dvije godine, uz opciju produženja, tako da... Uvjeren sam kako Zukanović može igrati još nekoliko godina na visokom nivou i da nije jedan od onih koji samo dođu i uzmu novac. Ambiciozan je..."

"Sarić će promijeniti krvnu sliku Al-Ahlija"

Prethodno je Ivanković doveo još jednog reprezentativca BiH. Iz Suwona je došao Elvis Sarić. 

"Sa Sarićem sam jako zadovoljan. Vrijedan je, znalac, ma pravi profesionalac. Od njega očekujem da promijeni krvnu sliku Al-Ahlija koji je igrao svilenkasti fudbal. U Južnoj Koreji gdje je ranije bio se igralo čvrsto, agresivno, a meni kao treneru to treba. Preferiram takvu igru."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Al-Ahli u novu sezonu ulazi s visokim ambicijama.

"Došao sam s ciljem da ovdje osvajam trofeje. Al-Ahli je jedan od najvećih klubova u Saudijskoj Arabiji, pojačali smo se ovog ljeta prilično dobro, a osim nas za trofej će konkurisati još tri-četiri tima. Za pet dana nas očekuje Azijska liga prvaka, tačnije meč sa Al-Hilalom, što će biti veliki derbi", istakao je Ivanković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

dragonBH
ko grom iz vedra neba.. nek dovedu i Dzeku i eto nase repke na hadzu :D
8 0
Meeseeks
Dosadilo Ivankoviću tamo pa doveo ovu dvojicu da ima s kim pričat.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi