Mostarci domaćini u Širokom Brijegu

HŠK Zrinjski Malmo dočekuje na Pecari

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se sinoć u treće pretkolo Evropa lige nakon spektakularne pobjede protiv holandskog Utrechta. 

Mostarska ekipa izborila je prolaz dalje nakon produžetaka, a odlučujući gol postigao je Staniša Mandić u 111. minuti utakmice.

Nakon trijumfa uslijedilo je veliko slavlje na tribinama stadiona Pod Bijelim brijegom gdje je Zrinjski odigrao i svoj posljednji evropski meč za ovu godinu.

Obzirom da ovaj stadion ne ispunjava uslove za kategoriju 3 koju zahtijeva UEFA za susrete trećeg pretkola, Zrinjski će u toj fazi takmičenja igrati na Pecari.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovo nije prvi put mostarskom timu da u evropskim susretima bude domaćin na Pecari obzirom da je i prošle godine igrao na ovom stadionu. Podsjetimo, tada je dočekao Ludogorets u trećem pretkolu Evropa lige, a rezultat je bio 1:1.

Zrinjski ovog puta igra protiv švedskog Malmea. Prvi meč igra u gostima 8. augusta, a drugi na Pecari sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.