Novi igrač Arsenala, ali koga je sanjao?

Pepea dočekali na 'zicer': Da li se sjeća šta je govorio u aprilu 2017. godine?

Edmir Škorić

Nicolas Pepe je za 80 miliona eura iz Lillea prešao u Arsenal i smatra se 'transferom ljeta', no navijače londonskog kluba bole njegove riječi iz aprila 2017. godine.

Pepe je blistao tokom prošle sezone u dresu Lillea i jednostavno je bilo jasno da će nakon takvih nastupa napustiti Ligu 1. Iako su ga željeli mnogi velikani, on je izabrao Arsenal i postao je najskuplje pojačanje Topnika.

Uostalom, nikada jedan igrač iz francuske Lige 1 nije tako skupo prodan u inostranstvo. Iako sada ljubi grb Arsenala i govori samo najbolje o ovom timu, što je naravno i normalno, pojavila se izjava iz aprila 2017. godine kada je za TF1 kazao:

Chelsea je klub o kojem sanjam i ne postoje drugi klubovi".

Ipak, ne treba ga 'objesiti' zbog nečega što je uradio prije dvije godine, kada je još bio daleko od zvjezdanih staza, a navijači Arsenala svejedno s nestrpljenjem čekaju njegove nastupe.

Pepe je u 41 meču postigao 22 gola u prošloj sezoni, a s Lilleom je izborio Ligu prvaka, no istu neće igrati jer Arsenal nije izborio mjesto u najelitnijem klupskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.