Bh. fudbaler u Turskoj

Aničić: Mirne glave sam potpisao za Konyaspor

Marin Aničić, kao što se i najavljivalo, potpisao je za turski Konyaspor.

Nakon nekoliko godina provedenih u Kazahstanu, ovaj bivši fudbaler Zrinjskog napustio je Astanu i prešao u Konyaspor kojem se danas obavezao na dvogodišnju vjernost.

Tako se Aničić ujedno i pridružio bh. koloniji u Konyasporu koju uz pomoćnog trenera Fahrudina Omerovića čine još Riad Bajić, Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović, koji će mu sigurno biti od velike koristi kako bi se što lakše prilagodio.

Nakon potpisa Aničić je imao šta reći na službenom predstavljanju.

"Sretan sam što sam došao u Konyaspor. Želio sam doći u ovaj klub, istraživao sam putem interneta dosta i o samom gradu, tako da me je sve to privuklo dodatno. Kao rezultat onoga što mi je rečeno, što sam gledao i informacija koje sam dobio, na kraju sam mirne glave potpisao", kazao je Aničić i dodao:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Jedva čekam da zaigram, da doprinesem ovom klubu i navijačima. Mogu obećati da ću na svakoj utakmici davati svoj maksimum", poručio je ovaj fudbaler koji je rođen u Mostaru.

Za vrijeme ere Mehmeda Baždarevića kratko je Aničić bio i reprezentativac BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.