Sve je dogovoreno: Još jedan bh. fudbaler u Konyasporu

Novi izazov za Mostarca

Sve je dogovoreno: Još jedan bh. fudbaler u Konyasporu

Kolonija bh. fudbalera u Konyasporu od naredne sezone će biti brojnija za Marina Aničića.

Reprezentativac BiH iz ere Mehmeda Baždarevića posljednjih pet godina nastupa u Kazahstanu za Astanu, a partije koje je pružao nisu promakle turskom prvoligašu, čiji će dres od naredne sezone definitivno nositi.

Tamošnji mediji pišu kako su pregovori na relaciji 'Aničić - Konyaspor' uspješno okončani i da će nekadašnji defanzivac Zrinjskog u narednim danima potpisati ugovor s klubom koji u svojim redovima već ima trojicu bh. fudbalera - Bajića, Hadžiahmetovića i Miloševića.

Veliku ulogu u Aničićevom transferu imao je svakako i Fahrudin Omerović, nekadašnji bosanskohercegovački golman, koji danas u Konyasporu radi kao pomoćni trener Aykutu Kocamanu.

Aničić s Astanom inače ima ugovor do decembra 2019. godine, pa je za očekivati da će od ovog transfera određeni iznos otići u kasu višestrukog kazahstanskog šampiona.

U Astaninom dresu Aničić je proteklih godina sakupio skoro 200 zvaničnih nastupa, a pritom je osvojio i šest trofeja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi