Luton i Middlesbrough remizirali na otvaranju sezone

Čudesan početak Championshipa: Spektakularni golovi, sjajne odbrane, velike greške

Midhat Šljivak

Engleski Championship započeo je na čudesan način.

Luton je na Kenilworth Roadu ugostio Middlesbrough, a na kraju u zaista sjajnoj utakmici pobjednika nije bilo, 3:3.

Boro je prvi stigao do vodstva u ovom meču. Ashley Fletcher je pogodio za 0:1 u sedmoj minuti, da bi potom Luton stigao do preokreta.

Prvo je u 17. minuti spektakularan gol postigao Sonny Bradley za 1:1, da bi sedam minuta kasnije Martin Cranie pogodio za 2:1.

A onda u 37. minuti Boro poravnava na 2:2. Katastrofalnu reakciju golmana Lutona Simona Sluge koristi Assombalonga i pogađa za 2:2.

Hrvatski čuvar mreže je u nastavku imao nekoliko sjajnih odbrana kojima je spašavao svoj gol, ali u 68. minuti nije mogao ništa napraviti nakon udarca Winga, koji je pogodio same rašlje za vodsvo gostiju od 2:3.

Potom je u 82. minuti Middlesbrough mogao riješiti pitanje pobjednika. Sudija je dosudio penal, iako prekršaj nije bio u kaznenom prostoru, ali pravda je stigla jer je Assombalonga prebacio gol.

Kazna je stigla samo tri minute kasnije. James Collins koristi lošu reakciju odbrane i pogađa za konačan rezultat susreta od 3:3.

Collins je mogao da postane junak, ali mu je Randolph skinuo zicer u drugoj minuti nadoknade.

Fantastičan početak Championshipa, a svakako se nadamo da će ova sezona biti još uzbudljivija od prošle.

Championship, 1. kolo:

Luton - Middlesbrough 3:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.