Engleski klub u rekordnom transferu doveo golmana Rijeke
(Foto: EPA)

Simon Sluga potpisao za Luton

Engleski klub u rekordnom transferu doveo golmana Rijeke

M. Šljivak

Hrvatski golman Simon Sluga karijeru nastavlja u Engleskoj.

Ovaj 26-godišnji čuvar mreže postao je novi član novog člana Championshipa Luton Towna u rekordnom transferu ovog kluba.

Rijeka je za usluge ovog golmana inkasirala milion i po eura, a uz određene bonuse ta cifra bi na kraju mogla narasti i do 2,2 miliona eura.

Također, prvogligaš sa Kvarnera će imati i 20 posto od narednog trofeja i može se reći da je Rijeka napravila zaista sjajan transfer.

Ovo je najveći transfer u historiji Lutona, kluba koji prethodnih godina proživljava pravu revoluciju. U dvije godine su od četvrte lige došli do drugog ranga i imaju visoke ambicije.

Dovođenje Sluge je srušilo rekordan transfer kojeg su prije 30-ak godina napravili, a kada su Larsa Elstrupa doveli za oko milion eura.

Hrvatski golman bi u Lutonu trebao zarađivati 300.000 eura na godišnjem nivou.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi