Middlesbrough neće poslati ponudu za Muhameda Bešića
Bh. veznjak je ugovorom sa Evertonom vezan još jednu sezonu, ali izvjesno je kako na Goodisonu neće ostati (Foto: EPA)

Rukovodstvo kluba odlučilo

Middlesbrough neće poslati ponudu za Muhameda Bešića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić (26) napustit će redove Evertona u ljetnom prelaznom roku.

Ime bh. veznjaka našlo se na velikoj listi fudbalera koji će napustiti Goodison Park, a pretpostavlja se da će klub prodati 15-ak fudbalera koji su pod ugovorom i na koje menadžer Marco Silva ne računa.

Bešić je proteklih godinu i po dana bio na posudbi u Middlesbroughu. Čak je u jednom trenutku bio dogovoren i otkup ugovora, ali je sve propalo u posljednji čas.

Ipak, sada će Bešić definitivno napustiti Everton, ali karijeru neće nastaviti u Middlesbroughu i postoji velika mogućnost da napusti Englesku.

Boro nema namjeru da vraća Bešića na novu posudbu ili da otkupi njegov ugovor. Klub sa Riversidea ima druge planove i bh. fudbaler nije dio njih.

Tako će Bešić biti ponuđen drugim klubovima. Na Goodison Parku se na njega više računa, a od dolaska u klub iz Liverpoola se nije previše naigrao.

Dosta su bh. fudbalera unazadile i povrede. Doživljavao ih je u bitnim trenucima, menadžeri su se također često mijenjali i on jednostavno nije mogao da dođe do daha u Evertonu.

Međutim, pred njim je još dosta godina vrhunskog fudbala. Bešiću je tek 26 godina i sigurno da ćemo ga uskoro gledati u drugom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je u karijeri bh. veznjak pored Middlesbrougha i Evertona igrao za Ferencvaroš i HSV, a sada se povezuje sa odlaskom u Tursku, gdje ga žele Bešiktaš i Fenerbahče.

Oglasi