Kovač ga gurnuo u vatru

Bayernov talenat čiji su roditelji iz BiH odlučio za koga će igrati

U sastavu Bayerna za finale Audi Cupa, u kojem je minhenski tim poražen od Tottenhama na penale, našlo se jedno zanimljivo ime.

Minutažu u udarnom timu je dobio Ivan Mihaljević, mladić koji je tek nedavno proslavio 18. rođendan, no malo je poznata činjenica da je ustvari porijeklom iz Bosne i Hercegovine i da je njegova priča slična onoj Nike Kovača. Mihaljevićevi roditelji su baš poput Bayernovog trenera rodom iz Livna.

Nijemci pišu kako se radi o igraču kojem se predviđa velika karijera. Bavarci su ga zamijetili još dok je igrao za kadete Unterhachinga, a kako trenutno Kovač ima velikih problema s kvantitetom igračkog kadra, nije nemoguće i da Mihaljević priliku počne dobijati i u kompetitivnijim utakmicama. Dosad je već pokazao kako se na njega može računati ozbiljno.

Koliko god se Mihaljević bude razvijao fudbalski, za nas to i neće biti toliko bitno s obzirom da se ovaj mladi fudbaler već odredio po pitanju toga za koju će reprezentaciju igrati. Iako je rođenjem u Njemačkoj automatski stekao državljanstvo, iako su mu pritom roditelji iz BiH, za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Vatrene.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za svakoga dečka koji igra fudbal, a roditelji su mu Hrvati, bez obzira gdje živi, drago mu je zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Ja sam taj svoj san ostvario, a sada, koliko me god Hrvatska bude trebala, tu sam", kazao je Mihaljević za medije u susjedstvu.

Mihaljević je ranije već odigrao dvije utakmice za U-19 reprezentacije Hrvatske. Ko zna, možda za susjede bude nasljednik Roberta Kovača koji se također iz Njemačke pojavio među Vatrenima...

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.