Salihamidžić: Morate se izviniti Manchester Cityju

Salihamidžić: Morate se izviniti Manchester Cityju

E. Škorić

Trener Bayerna Niko Kovač izjavom o Leroyu Saneu naljutio je izvršnog predsjednika Bayerna Karla-Heinza Rummeniggea.

Kovač je izjavio kako je siguran da će Bayern dovesti Sanea ovog ljeta, a time je prekršio nepisano pravilo jer se na takav način iskazuje nepoštovanje prema klubu koji s igračem još uvijek ima ugovor.

''Nimalo mi se nije svidjela ta izjava i dao sam to Kovaču vrlo jasno do znanja'', kazao je Rummenigge za ZDF samo koju minutu nakon što je Bayern u utorak u prijateljskoj utakmici sa 6:1 razbio Fenerbahče.

''S Manchester Cityjem gajimo dobre odnose. Taj je igrač pod ugovorom, a izjave takve vrste, bez obzira jesu li optimistično ili pesimistično intonirane, na pomažu'', kazao je Rummenigge.

Sada se oglasio i sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

"Važno je ne razgovarati o igračima koji su pod ugovorom s drugim klubom. Morate se izviniti Manchester Cityu zbog toga što ste stalno govorili o njihovom igraču. Moja preporuka je da više ne spominjemo igrače koji nemaju veze s nama i koji su pod ugovorom s drugim klubovima", rekao je Brazzo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U januaru ove godine Salihamidžić je govorio malo drugačije. Tada je krilni igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi bio na listi želja Bayerna i nekadašnji reprezentativac BiH otvoreno je govorio o njegovom dovođenju.

"Vrlo zanimljiv igrač kojeg apsolutno želim potpisati. Vidim ga kao stvarno dobrog igrača koji bi sigurno bio dobar za nas. On ima kvalitete koje odgovaraju našoj igri", rekao je tada Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mile90
ovaj uhljeb se tolko pogubio da sam sebi radi iza leđa samo da ne izgubi stolicu.
0 3
Balans
Kako ih Rumenige dribla, nevjerovatno, a odrasli ljudi:):):)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi