Mjesec može biti i "pakleniji"

Paklen raspored Sarajeva i Zrinjskog u avgustu

Endin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u trećem pretkolu Evropske lige imati dva predstavnika, a to su Sarajevo i Zrinjski.

Bh. prvak ekipa Sarajeva došla je do trećeg pretkola nakon što su ispali u prvom pretkolu Lige prvaka, ali srećom u žrijebu bordo klub je preskočio drugo pretkolo i direktno prošao u narednu fazu Evropske lige.

Sarajevo u trećem pretkolu igra protiv BATE Borisova, a prvi meč na rasporedu je 8. avgusta na stadionu Bilino polje, dok je revanš sedam dana kasnije u Bjelorusiji.

Drugi bh. predstavnik u trećem pretkolu je Zrinjski koji je napravio veliko iznenađenje u drugom pretkolu pobjedom protiv Utrechta. Plemići su u četvrtak pred svojim navijačima nakon produžetaka slavili sa 2:1 i plasirali se dalje.

Zrinjski će u trećem pretkolu igrati protiv Malmoa. Prva utakmica igra se u četvrtak u Švedskoj, dok je revanš na rasporedu 15. avgusta na Pecari. No, već sada se može reći da Sarajevo i Zrinjski očekuje paklen raspored u avgustu.

Plemići su već otvorili ovaj mjesec revanš utakmicom protiv Utrechta, a sada slijedi još sedam mečeva. Pored dvomeča protiv Malmoa ekipa Zrinjskog će u Premijer ligi BiH igrati još protiv Željezničara, Zvijezde 09, Tuzla Citya, Borca i Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Sarajeva tiče oni ovaj pakleni mjeseci otvaraju večeras na Koševu utakmicom protiv Slobode. Pored dvomeča protiv BATE-a izabranici Husrefa Musemića će igrati još protiv Širokog Brijega, Radnika, Veleža i Željezničara.

Naravno, treba istaći da ovaj mjesec može biti još pakleniji ukoliko bh. timovi prođu dalje i dođu do playoffa za Evropsku ligu. Tada bi u avgustu imali dodatne dvije utakmice, a playoff igra se 22. i 29. avgusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.