Šta kaže statistika sa meča HŠK Zrinjski - Utrecht?

Plemići su odradili veliki posao

Šta kaže statistika sa meča HŠK Zrinjski - Utrecht?

M. Šljivak

HŠK Zrinjski jučer je savladao holandski Utrecht u Mostaru rezultatom 2:1 i na taj način je izborio plasman u treće pretkolo Evropske lige.

Mostarci su odigrali zaista fantastičan meč. Napravili su preokret i na kraju nakon produžetaka slavili pobjedu.

Svi igrači Plemića su zaista dali svoj maksimum u ovom meču. To je na kraju dalo rezultat, iako je Utrecht statistički gledajući bio nešto bolji.

Gosti su imali posjed lopte na svojoj strani (37-63), ali u napadačkom dijelu igre nisu napravili previše. Imali su 13 šuteva, šest u okvir gola, a Zrinjski je od 11 pokušaja, četiri uputio u okvir i zabio je dva gola.

Pas igra je bila na strani holandskog tima. Imali su 686 dobrih dodavanja od 797 pokušaja, dok je bh. tim kompletirao 348 pasa od 425 pokušaja.

Gosti iz Utrechta su dobili i više duela. Od ukupno 174 duela na utakmici 100 je pripalo njima, ali su zato imali četiri više izgubljene lopte 84-88.

Zrinjski je imao više osvojenih lopti 61-52, dok je broj startova na ovoj utakmici bio izjednačen i oba tima su imala 27 uspiješnih startova.

Prema InStat statistici sa ove utakmice najbolji indeksni rejting ima defanzivac Plemića Advan Kadušić, koji je imao 292 boda. Iza njega su Irfan Hadžić (287) i Tomislav Barbarić (270).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Interesantno je svakako vidjeti da su defanzivci Plemića raditi sjajan posao. Dobili su većinu svojih duela i vjerovatno tu leži pravi razlog što je Utrecht iz Mostara otišao poražen.

Zrinjski je napravio sjajan posao, a pred njima je novi izazov već narednog četvrtka, kada gostuju švedskom Malmeu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi