Igrao i za mladu reprezentaciju BiH

Sjećate li se Željinog Dialibe? Našao je novi klub

Senegalac Boubacar Dialiba u prošlosti bio je apsolutni ljubimac publike na Grbavici. U Željezničar je došao kao niko i ništa, ali vrijednim radom je izgradio ime i izrastao u vjerovatno jednog od najboljih stranih fudbalera koji su nosili plavi dres u poslijeratnom periodu.

Dialiba je u sarajevskom klubu proveo dvije sezone i nakon toga napravio je više nego solidnu karijeru. Igrao je u Španiji, Belgiji, zatim Poljskoj, a od 2016. godine 'fudbalski hljeb' zarađuje u Turskoj gdje je jučer pronašao i novi klub.

Nakon što je igrao za Malatyaspor, Giresunspor i Umraniyespor, 31-godišnji Dialiba se jučer priključio klubu po imenu Keciorengucu koji se takmiči u tamošnjoj 2. ligi, a ugovor je potpisao na godinu dana s opcijom produženja.

"Dobro nam došao, Boubacar", poruka je koju je kao dobrodošlicu objavio i turski klub na zvaničnoj stranici.

Ovog nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH u drugom turskom rangu čeka prava bh. kolonija. Tu su, između ostalog, Goran Karačić, Avdija Vršajević, Edin Cocalić, Ibrahim Šehić, Jasmin Šćuk, Nermin Hodžić, Aldin Čajić, Ognjen Todorović...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.