Bennacer potpisao za Rossonere

Milan ozvaničio još jedno pojačanje

E. Škorić

Transfer je ranije dogovoren, no tek danas je i zvaničan - Ismael Bennacer novi je igrač Milana.

Bennacer je bio najbolji nogometaš na prvenstvu Afrike, a na San Siro dolazi za 16 miliona eura uz bonuse. Igrao je zajedno s Radetom Krunićem, a sa bh. reprezentativcem će se družiti i u Milanu.

On je 23. jula podvrgnut ljekarskim pregledima, ali je potpisao petogodišnji ugovor tek 10 dana kasnije. Zarađivat će 1,5 miliona eura po sezoni.

Bennacer je impresionirao u Empoliju prošle sezone, upisao je tri asistencije u 37 utakmica u Seriji A, mada se njegov tim nije uspio spasiti ispadanja.

Nakon sjajnih igara na Afričkom kupu nacija, došle su i druge ponude, ponajviše iz Premier lige, ali Bennacer je održao riječ i prešao u Milan.

Rossoneri su osim Krunića i Bennacera, doveli i Thea Hernandeza te napadača Rafaela Leaa, a ubzro će biti zvanično potpisan i stoper Duarte, dok se vjeruje da bi do kraja prelaznog roka u klub trebao da dođe i napadač Atetica Correa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.