Nekadašnji trener Sarajeva

Robert Jarni našao zanimljiv trenerski angažman

Nekadašnji trener Sarajeva Robert Jarni našao je novi angažman. 

Petedesetogodišnji Jarni je u proteklom periodu bio uposlen u HNS-u radeći kao selektor U20 reprezentacije Hrvatske, no sada je otišao Štimčevim stopama, u daleku Indiju.

Naime, u narednom periodu Jarni će voditi tamošnjeg prvoligaša NorthEast United koji cilja na naslov prvaka, a u klubu nisu skrivali oduševljene dolaskom čovjeka koji je svojevremeno igrao za Juventus, Real Madrid...

"Klub je odlučan nadograditi prošlosezonski uspjeh, a Jarni donosi pravi spoj iskustva i taktičkog znanja ko si potrebni da bi ova momčad napredovala, a posebni naglasak stavljamo na razvoj mladih igrača", kazala je izvršna direktorica kluba Priya Runchale.

Novom izazovu se raduje i sam Jarni.

"Ovo je moja premijera na klupi nekog azijskog kluba i sa zadovoljstvom ću donijeti uzbudljivu igru u kojoj će navijači zasigurno uživati", izjavio je Jarni na predstavljanju.

Kao trener Jarni je, između ostalog, imao priliku voditi još Hajduk, Istru, Pecsi, Puškaš Akademiju...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.