"Nisam znao za sebe, htio sam da udavim Jarnija"

Albert Nađ je želio ubiti svog bivšeg saigrača iz Betisa

"Nisam znao za sebe, htio sam da udavim Jarnija"

E. Škorić

Bivši reprezentativac Srbije Albert Nađ priznaje da je htio fizički nasrnuti na saigrača iz Betisa Roberta Jarnija kada je lijevi bek hrvatske reprezentacije nasrnuo na Baticu Mirkovića na meču Hrvatske i Srbije na Maksimiru 1999. godine.

"Za Batu sam bio spreman da ubijem, što se može dokazati na primjeru Roberta Jarnog (smijeh)", rekao je Nađ za Mondo, pa dodaje:

"Ružno je što to kažem, ali mi je bukvalno došlo da ga zadavim. Šta mu sve nisam rekao na terenu. I oca i majku... Jednostavno, u tom trenutku nisam znao za sebe".

Dva dana kasnije na aerodromu u Frankfurtu ugledao je Jarnija...

"Zanimljiva scena dogodila se dva dana poslije utakmice na aerodromu u Frankfurtu. Pošto ni Zagreb ni Beograd nisu imali direktne linije za Sevillu, išli smo preko Njemačke i u jednom trenutku zapazim Roberta kako gura kofer i ide ka meni. Kada je podigao glavu i ugledao me, počeli smo obojica da se smijemo. Tada sam mu još jednom rekao: "Jesi mi drug, ali sam u tom trenutku htio da te likvidiram." I pored svega, ja sam se na toj utakmici osjećao sigurnije nego na onoj prvoj kada je nestalo struje u Beogradu", ispričao je Nađ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi