(Foto: EPA)

Nakon nokauta od Ruiza

Joshua se bruka izjavama: Za poraz mu je sad i sudija kriv

Midhat Šljivak

Andy Ruiz Jr. je šokirao bokserski svijet nakon što je u junu postao prvi čovjek koji je srušio Anthonyja Joshu.

Britanac je do tog trenutka bio nesavladiv. Podcijenio je meksičkog boksera, koji ga je na kraju nokautirao i oduzeo mu četiri pojasa.

Mnogi razlozi su se tražili u Velikoj Britaniji za poraz njihovog šampiona, a Joshua je optužio i sudiju.

"Čekao sam u uglu da mi ekipa zamijeni gumu koja je ispala. Zar je sudija očekivao da se borim bez nje? Vidio sam da je guma ispala i samo sam čekao da dobijem novu", rekao je Joshua.

Ipak, priznao je kako je i podcijenio Ruiza.

"Moje misli nisu potpuno bile uperene prema Ruizu, već i preme Deontayju Wilderu. On je dvije sedmice prije mene nokautirao Dominica Breazeala u prvoj rundi i ja sam želio napraviti isto. Wilder je bio jedini meč koji sam želio i nisam razmišljao o Ruizu", rekao je Joshua.

Ruiz i Joshua bi se do kraja godine ponovo mogli naći u ringu. Međutim, još nije poznata lokacija i za sada pregovori o njoj idu jako teško.

Meksikanac želi ponovo New York ili Meksiko, ali AJ želi borbu na svom terenu u Velikoj Britaniji.

Stigla je i primamljiva ponuda iz Saudijske Arabije. Nude Arapi ogroman novac i ova opcija je financijski najprimamljivija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.