"Jedan čovjek, jedno lice, jedan šampion"

Spreman je za veliki okršaj

"Jedan čovjek, jedno lice, jedan šampion"

Midhat Šljivak

Teška kategorija boksa ponovo je u centru pažnje.

Nakon što je godinama bila zarobljena kod braće Kličko, sve je više vrhunskih teškaša, a trenutno sve pojaseve drže dva čovjeka.

Andy Ruiz JR je šokirao svijet 1. juna nokautom nad do tada nepobjedivim Anthonyjem Joshuom i postao je vlasnik četiri pojasa, a onaj posljednji (WBC) već više od četiri godine je u rukama Deontayja Wildera.

Amerikanac je spreman da uzme i preostale titule. Čak je spreman da organizuje borbu prije one protiv Tysona Furyja, koja je na rasporedu u februaru naredne godine.

Wilder je jasno pokazao da bi rado u raspored između septembra (Luis Ortiz) i februrara (Tyson Fury), ubacio borbu sa Ruizom za apsolutnog prvaka svijeta.

"Jedan čovjek, jedno lice, jedan šampion - to je oduvijek bio moj cilj. Postoji mogućnost da odradimo meč sa Ruizom prije Furyja", rekao je Wilder.

Sa druge strane Ruiz ima na rasporedu revanš protiv Anthonyja Joshue. Datum još uvijek nije određen, ali Meksikanac je jasno rekao da nema namjeru da putuje u Veliku Britaniji.

Ono što je sigurno je da je pred nama nekoliko vrhunskih borbi, a možda već do kraja godine dobijemo apsolutnog kralja teške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi