Remi na Gradskom vrtu

Livaković spašavao Dinamo u Osijeku

Osijek i Dinamo remizirali su na Gradskom vrtu u derbi susretu 4. kola hrvatskog prvenstva.

Osječani više ne vode borbu na dva fronta, za razliku od gostiju iz Zagreba iza kojih je teška utakmica s Ferencvarošem u Ligi prvaka, a kako bi se što bolje spremili za revanš danas su bili primorani odmarati najvažnije igrače.

Odrazilo se to svakako i na igru, ali i na krajnji rezultat, pošto su nakon 90 minuta igre mreže na Gradskom vrtu mirovale 0-0. Tokom gotovo cijelog susreta Osijek je bio nešto kvalitetniji, posebno se izdvajaju prilike Marića, Šorše i Mancea, no Livaković je imao svoj dan i na kraju je najzaslužniji za bod koji je Dinamo osvojio.

Kao što smo naveli, Dinamo je nastupio s izmiješanim sastavom, pa je tako naš reprezentativac Amer Gojak priliku dobio tek u 73. minuti, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru.

HNL, 4. kolo:

Osijek - Dinamo 0:0

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek: Ivušić - Škorić, Šutalo, Majstorović - Šorša, Žaper, Lopa, Kleinheisler, Bočkaj - Marić, Mance.

Dinamo: Livaković - Pinto, Dilaver, Catherine, Moubandje - Moro - Atiemwen, Majer, Kadzior, Marin - Gavranović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.