EPA

Ostaje u Evropi?

Ribery bi mogao mnoge iznenaditi izborom novog kluba

Franck Ribery nakon 12 godina provedenih u Bayernu od naredne sezone će igrati u novom klubu.

Francuz je u proteklom periodu s bavarskim klubom osvojio sve što se moglo osvojiti, pritom je odigrao više od 400 utakmica, a odlaskom iz Minhena njegovo ime se povezuje s mnoštvo klubova.

U jednom je momentu odlazak u Saudijsku Arabiju djelovao kao završena stvar, no posljednje informacije koje dolaze govore kako bi naredna stanica u Riberyjevoj karijeri mogao biti - PSV.

Riberyja na dolazak u Eindhoven nagovara bivši saigrač iz Bayerna Mark van Bommel, koji danas u PSV-u obnaša direktorsku poziciju, no još nije jasno mogu li si Holanđani priuštiti njegovu visoku plaću.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U PSV- su uvjereni kako bi Ribery, iako danas u poznim igračkim godinama, bio veliko pojačanje za njihov tim i ujedno glavni adut u pohodu na šampionski naslov koje je ljetos nakon četiri sezone osvojio Ajax.

Ribery je osim Bayerna kroz svoju karijeru igrao još za Boulogne, Brest, Metz, Galatasaray i Marseille. Za reprezentaciju Francuske je odigrao 81 utakmicu i postigao je 16 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.