Na pragu Real Madrida

Van de Beek sinoć najavio transfer karijere

Edmir Škorić

Donny van de Beek nastavlja da igra sjajno i smiješi mu se transfer karijere.

Van de Beek je jučer postigao jedan gol protiv Emmena u 5:0 pobjedi Ajaxa, a u prvom kolu je također postigao gol i protiv Vitessea na gostovanju.

Standardni je veznjak Ajaxa i jedna od glavnih karika u prvaku Holandije, ali po svemu sudeći broji posljednje dane u Amsterdamu.

Poznato je da Real Madrid pregovara s Ajaxom oko dovođenja ovog talentovanog reprezentativca Holandije koji ima 22 godine i čini se da se samo čeka kraj pregovora i zeleno svjetlo Ajaxa za njegov prelazak u redove najtrofejnijeg kluba na svijetu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Još se pregovara. Volio bih da se stvari što prije riješe. Kada sam na terenu i igram, onda nikada ne razmišljam o mogućem transferu", kazao je novinarima Van de Beek nakon jučerašnje utakmice.

S obzirom na nedostatak dubine u sredini terena i neuspjeha u potpisu Paula Pogbe, Van de Beekovo potpisivanje postalo je od velike važnosti za Real.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.