(Foto: EPA)

Menadžer Uniteda

Solskjaer presretan: Imali smo i sreće, ali fizički smo dominirali

M. Šljivak

Manchester United je fantastično ušao u novu sezonu.

Na Old Traffordu su Crveni đavoli pregazili Chelsea sa 4:0, a presretan je nakon utakmice bio menadžer kluba Ole Gunnar Solskjaer.

On je istakao da je fizička spremnost presuidila ovaj meč.

"Drugo poluvrijeme je bilo fanastično. Branili smo se dobro i radili sjajne kontre. Imali smo malo sreće kod 1:0, ali na poluvremenu smo se smirili i odigrali vrhunski u nastavku", rekao je Solskjaer i dodao:

"Što si spremniji više možeš napraviti, to je jednostavno. Momci su radili naporno, ali ovo je još uvijek početak. Možemo još bolje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najskuplji defanzivac svijeta Harry Maguire je u prvoj utakmci proglašen za najboljeg igrača.

"Radio je baš ono zbog čega so ga doveli. Prisutan je u oba kaznena prostora, smiren je i zna iznijeti loptu. On je istinski vođa, a veoma je važno imati takvog čovjeka u defanzivi", rekao je Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.