Želi ga Betis

Mariano Diaz konačno pronašao novi klub

Endin Čaušević

Mariano Diaz će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Real Madrid.

Diaz se vratio u kraljevski klub prošlog ljeta iz Lyona i stigao je kao zamjena za Cristiana Ronalda, ali to nije uspio pokazati. Ovaj napadač se nije naigrao prošle sezone i jasno je da za njega nema mjesta u ekipi Zinedinea Zidanea.

Da u Realu više ne računaju na Diaza najbolje pokazuje činjenica da su mu uzeli broj sedam koji sada nosi Eden Hazard. Iako se povezivao s prelaskom u Romu kako stvari stoje ostat će u Španiji.

Marca prenosi da je veliki interes za Diaza pokazao Betis koji želi u narednim danima sve završiti. Betis je zainteresovan da dovede Diaza na posudbu i narednog ljeta da otkupe njegov ugovor.

Čelnici Betisa kontaktirali su Florentina Pereza i danas se očekuje da pošalju zvaničnu ponudu. U Realu će vjerovatno pustiti Diaza u Betis jer im je u cilju da ga se što prije riješe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.