Edin Džeko zabio fantastičan gol, Roma nakon penala savladala Real
(Foto: EPA)

Trijumf Vučice

Edin Džeko zabio fantastičan gol, Roma nakon penala savladala Real

M. Šljivak

Roma i Real Madrid odigrali su večeras prijateljski meč na Olimpicu, a on je na kraju završen trijumfom Rome nakon penala sa 5:4 (2:2).

Posebno je impresivno bilo prvo poluvrijeme kada su postignuti svi pogoci u ovom susretu.

Edin Džeko je bio sjajan od prve minute. Na početku je stvorio dvije velike šanse za Undera i Zaniola, ali prvi pogađa prečku, dok je Zaniolu Curtois odbranio udarac.

Za promašaje je stigla kazna u 16. minuti. Modrić lijepo šalje loptu do Marcela koji sjano pogađa za 0:1.

Prednost Reala je trajala do 34. minute kada Roma poravnava. Zaniolo je probio po desnoj strani, uposlio je Perottija koji pogađa za 1:1.

Novo vodstvo Realu u 39. minuti donosi Casemiro (1:2), ali je radost gostiju iz Madrida trajala samo minut. Edin Džeko je postigao fantastičan gol za 2:2.

U nastavku utakmice još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Međutim rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Pristupilo se izvođenju penala. Tamo su se bolje snašli igrači Rome. Pogodili su svih pet penala, dok je kod Reala promašio Marcelo.

Edin Džeko je igrao do 76. minute meča, a sa terena je ispraćen ogromnim ovacijama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miree88
brat maline
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi